• Ώρες Λειτουργίας - Δευτ- Παρ: 7:00-20:00
  • Σάββατο: 08:30-15:00
  • Ώρες Λειτουργίας - Δευτ- Παρ: 7:00-19:00 Σάββατο: 9:30-14:00 Κυριακή:9:00 - 15:00
// need to have the same with set from JS on both divs. Otherwise it can push stuff around in HTML var trp_ls_shortcodes = document.querySelectorAll('.trp_language_switcher_shortcode .trp-language-switcher'); if ( trp_ls_shortcodes.length > 0) { // get the last language switcher added var trp_el = trp_ls_shortcodes[trp_ls_shortcodes.length - 1]; var trp_shortcode_language_item = trp_el.querySelector( '.trp-ls-shortcode-language' ) // set width var trp_ls_shortcode_width = trp_shortcode_language_item.offsetWidth + 16; trp_shortcode_language_item.style.width = trp_ls_shortcode_width + 'px'; trp_el.querySelector( '.trp-ls-shortcode-current-language' ).style.width = trp_ls_shortcode_width + 'px'; // We're putting this on display: none after we have its width. trp_shortcode_language_item.style.display = 'none'; }
What are you looking for?

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: η σωστή λήψη και η σωστή θεραπεία

mikrolab diagnostiko blog ouroloimoksi

Η ουρολοίμωξη είναι η πιο κοινή λοίμωξη του ανθρώπινου οργανισμού. Τα συνήθη ουροπαθογόνα είναι το Ε. COLI , ENTEROCOCCUS ,KLEBSIELLA , PR. MIRABILIS ως παθογόνα της κοινότητας  και η  pseudomonas aeroginosa κυρίως σε νοσοκομειακούς ασθενείς και  ιδίως σε άτομα που φέρουν καθετήρα. Η ανατομία του γυναικείου φύλου  (εκτεθειμένη ουρήθρα) αποτελεί προδιάθεση ως προς τη λοίμωξη καθώς επίσης και η σεξουαλική επαφή.

Η λοίμωξη έχει ανιούσα πορεία ξεκινώντας από ουρηθρίτιδα , κυστίτιδα και εξελίσσεται σε πυελονεφρίτιδα (λοίμωξη των νεφρών).

Τα συμπτώματα είναι  ο πόνος  της ουρήθρας, η δυσουρία , πόνος χαμηλά στη κοιλία (κυστίτιδα) και ο πυρετός ο οποίος υποδηλώνει την  προσβολή των νεφρών.

Η διάγνωση γίνεται με την καλλιέργεια ουρών αλλά και τη γενική εξέταση  ουρών οπού μας δίνονται οι πληροφορίες σχετικά με τα έμμορφα στοιχεία. Τα κατάλληλα ούρα είναι τα πρώτα πρωϊνά όπου συλλέγονται ύστερα από καθορισμό της περιοχής με απλό σαπούνι  όχι αντισηπτικό και αφήνοντας να φύγουν τα πρώτα ούρα. Πρέπει να μεταφερθούν στο εργαστήριό το συντομότερο δυνατόν.

Βάση του αντιβιογράμματος θα δοθεί η κατάλληλη αντιβιοτική θεραπεία οπού και θα πρέπει να γίνει κατά το σωστό τρόπο.  Η μη τήρηση των δόσεων, η μικρή ή μεγάλη διάρκεια της χορήγησης οδηγεί σε υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, σε πολυανθεκτικά στελέχη αλλά και σε αποικισμό της ουρήθρας.